تعمیر مبدل پکیج
با تعمیر مبدل پکیج به جای خرید مبدل و پرداخت هزینه زیاد، می توانید هزینه های خود را کاهش دهید، در فصل سرما بعضی از پکیج های اصلی، ازمبدل اصلی برای گرم کردن محیط استفاده می کنند، این گرما با به گردش درآمدن آب در مبدل اصلی بوجود می آید و برای آب گرم مصرفی مبدل ثانویه فعال شده آب گرم مصرفی را تامین می کند، در صورت سوراخ شدن مبدل، آب ریزش می کند؛ مشکل رایج مبدل دو منظوره پکیج، سوراخ شدن دیواره داخلی مبدل حرارتی پکیج می باشد که به علت بالا رفتن فشار پکیج در حالت زمستانی می باشد.

تعمیر مبدل پکیج
علائم خرابی مبدل ثانویه پکیج
برای تعمیر مبدل پکیج لازم است علائم خرابی آن را بدانیم؛ مبدل حرارتی غالبا از جنس مس هستند که پوسیدگی، رسوبات آهکی و زنگ زدگی آن باعث کاهش راندمان دستگاه می شود، معمولا رسوب و ته نشینی ترکیبات کلسیم ، منیزیم و عناصرتشکیل دهنده آب داخل دیواره مبدل و لوله کشی نا درست و غیر استاندارد و لوله های نامناسب سیستم پکیج علت گرفتگی آن می باشد، در پی این گرفتگی؛ مسیر عبور آب بسته می شود و همچنین باعث بوی بد پکیج به دلیل جرم و رسوب می شود، علاوه براین رسوبات ایجاد شده عایق گرما و حرارت می شوند که باعث پایین آمدن راندمان دستگاه شده و بنابراین دستگاه باید در دمای بالاتر کار کند تا کاهش راندمان را جبران کند که این عملکرد باعث افزایش رسوب و جرم می شود و این عمل به شدت عمر پکیج را پایین می آورد.
دلایل رسوب گرفتن مبدل
- کاهش فشار آب گرم مصرفی در آشپزخانه و حمام
- گرم نشدن آب، هنگام روشن شدن پکیج
- گرم نشدن رادیاتورها و شوفاژها
- زمان بر بودن تولید آب گرم
- افزایش بی دلیل فشار بار دستگاه
- بوی بد پکیج
- خاموشی ناگهانی پکیج
- تغییر در درجه و عقربه های پکیج به صورت ناگهانی و بی دلیل
- سر و صدای زیاد در پکیج

علائم خرابی مبدل ثانویه پکیج
به دلیل اهمیت زیادی که مبدل های حرارتی در پکیج دارند، در صورت خرابی و ایراد آن ها لازم است در اسرع وقت برای تعمیر مبدل پکیج اقدام شود، این نکته را در نظر داشته باشید که هیچگاه بطور خودسرانه به تعمیر مبدل پکیج اقدام ننمائید زیرا به دلیل حساست مبدل ها امکان بوجود آمدن مشکلات دیگر شده و مشکل اولیه نیز حل نشود و موجب صرف هزینه های بالاتری برای تعمیرات گردد؛ توصیه می شود این کار را به تعمیرکار متخصص بسپارید.
سوراخ شدن مبدل حرارتی پکیج
عمدتا سوراخ شدن مبدل به دلیل اسید شویی نشدن پکیج رخ می دهد؛ اسید شویی برای رسوب زدایی و جرم گیری لوله های پکیج و مبدل انجام می شود، این کار باید بصورت منظم 6 ماه یک بار یا سالی یک بار انجام شود، در صورت سوراخ شدن نیز قابل تعمیر می باشند، گاهی ممکن است به دلیل اسید شویی نادرست مبدل های دو منظوره پکیج سوراخ شوند پس حتما دقت داشته باشید که اسید شویی پکیج را به فردی ماهر و با تجربه بسپارید.

سوراخ شدن مبدل حرارتی پکیج
تعمیر مبدل پکیج دیواری به روش جوشکاری
در تعمیر مبدل پکیج لازم است بدانید که قسمت هایی از لوله درونی مبدل که بیشترین احتمال سوراخ شدن و ترکیب شدن آب مدار گرمایشی با آب مصرفی خواهد داشت قسمت های جوش داخلی هستند که توسط اسید خورده شده اند برای تعمیر مبدل پکیج حتما قبل از تعمیر برای نتیجه عالی جوشکاری لازم است محل جوشکاری را با فرچه کاملا تمیز کنید، برای جوشکاری، با فرز آن قسمت را برش داده و جوش داخلی لوله را ترمیم کنیم و سپس لایه برش داده شده را جوش دهیم ؛ برای جوشکاری باید حتما از سیم جوش مسی استفاده شود، توجه داشته باشید برای این که جوشکاری اصولی و درست انجام شود باید بیرون و داخل مبدل کاملا بدون رطوبت و خشک باشد درغیر اینصورت جوشکاری درست انجام نمی شود و کار خراب می شود.
برای اینکه جوشکاری مبدل پکیج درست و اصولی انجام شود باید کاملا از داخل و بیرون خشک و بدون رطوبت باشد درصورت وجود آب داخل مبدل پکیج ، به دمای مطلوب نمیرسد و کار خراب می شود.

رسوب گیری و جرم گیری مبدل پکیج به روش سنتی و قدیمی
رسوب گیری و جرم گیری مبدل پکیج به روش سنتی و قدیمی
به دلیل استفاده از اسید بهتر است از فرد متخصص و تعمیرکار کمک بگیرید؛
1 . جریان برق پکیج را قطع کرده ، اتصال آن را نیز از برق جدا نمایید .
2 . پوشش یا روکش روی پکیج را باز نمایید .
3 . آب داخل پکیج را تخلیه کنید برای انجام این کار باید در ابتدا جریان ورودی آب سرد به پکیج را ببندید و سپس شیر پرکن آن را خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید یعنی به صورت چپ به راست، و در پایان شیر آب گرم را باز کنید .
4 . دو پیچ آلن مبدل ثانویه و یا مبدل اصلی که به بدنه وصل هستند را باز کنید و مبدل را بردارید .
5 . مبدل را در مواد مخصوص قرار دهید و سپس آنرا پاک کنید (در این مرحله خیلی مراقب باشید و نکات ایمنی را رعایت کنید).
6 . از یک سمت مواد شوینده مخصوص را درون آن بریزید بعد از گذر 15 دقیقه از سمت دیگر مواد شوینده را درون آن بریزید، دقت کنید به صورت هم زمان مواد را داخل آن نریزید که این کار باعث افزایش گرفتگی آن می شود .
7 . برای بیرون آمدن رسوبات و جرم ها از مبدل، آن را با فشار آب بشوئید.
8 . اگر رسوبات و جرم ها زیاد بودن و از مبدل جدا نشدن با حرارت مبدل و به آرامی با چکش ضرباتی به مبدل وارد کرده، رسوبات را جدا می کنید.
9 . در نهایت لازم است رسوبات و جرم ها را با فشار آب به صورت صحیح شستشو بدهید .
- سپس با پیچ مخصوص مبدل ثانویه را به بدنه وصل کنید .
11 . پوشش را جای خود قرار می دهید .
12 .درجه فشار پکیج را روی 1.5 قرار می دهید .
- گاهی به دلیل زیاد بودن حجم جرم و رسوبات نیاز است که این مراحل را طی چند مرحله تکرار کنید.

مراقبت های لازم برای پیشگیری از خراب شدن مبدل ثانویه پکیج
مراقبت های لازم برای پیشگیری از خراب شدن مبدل ثانویه پکیج
- نصب کردن فیلتر مناسب در ورودی آب به پکیج
- استفاده کردن از مواد ضد رسوب در پکیج
- سرویس به موقع پکیج
اگر پکیج شما درچار این مشکل شده است بهتر است به یک متخصص در این حوزه کار را بسپارید تا از بروز مشکلات جدی تر و پر هزینه تر جلوگیری کنید، با متخصصین سایت زود سرویس در تماس باشید تا در اسرع وقت در محل شما حاضر شوند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.